COBRA-academy

Help, ik ben gespreksleider! Wat nu? 

Heb je de grote eer ontvangen om als gespreksleider aan de slag te gaan? Dan ben jij de moderator tijdens de tweejaarlijkse COBRA-discussies met studenten. Je betrekt afwezige gespreksgenoten, doet zenuwachtige personen op hun gemak voelen en voorkomt dat die ene assertieveling de conversatie overneemt. Dit klinkt niet allemaal even makkelijk, zie je het nog zitten? Geen nood! Als studentenraad voorzien we allerlei vormingsinitiatieven om je klaar te stomen voor het studentengesprek.

Basisvorming voor gespreksleiders

Deze opleidingscomponent is gericht aan alle gespreksleiders. Na deelname zijn moderatoren uitgerust met een rijk arsenaal aan conversatietechnieken. Ook gaan we in op een ideale gespreksvoorbereiding, ruimte-indeling en verslaggeving. Ook wordt er aandacht besteed aan de theorie van COBRA en de ethische kant van gespreksmoderatie. Vanwege de coronapandemie kunnen studenten de vorming integraal online volgen via Toledo, het leerplatform van de KU Leuven.

Ga naar Toledo
Jezelf inschrijven voor de opleiding
Uitbreidingspakket

Sommigen onder jullie zullen zich helemaal voorbereid voelen na het doorlopen van de Toledo-leermodule. Klinkt dit niet als jij? Neem dan zeker een kijkje tussen de aanvullende opleidingsmogelijkheden die Stura voorziet.

Individuele coachingmomenten

Heb je nog vragen over specifieke aspecten van het modereren van COBRA-gesprekken? Vraag per mail een begeleidingsmoment aan! Tijdens een Skype-gesprek gaan we dan in op jouw individuele ondersteuningsnoden.

Digitale gesprekssimulaties

Zou je toch nog graag eens de praktijk van het modereren inoefenen? Voor de gespreksleiders voorziet Stura digitale groepssessies met telkens een gesprekssimulatie. Vraag per mail een gesprekssimulatie aan, dan contacteren wij je zodra er een wordt georganiseerd.