Wat is AFIS?

AFIS is de ‘Assembly for International Students’. Op dit evenement komen internationale studenten samen om meningen te uiten en hun gedacht te delen. Onderwerpen die aan bod komen gaan van onderwijs tot studentenparticipatie, maar omvatten ook vragen rond studentenleven op én buiten onze campussen.

Wat kan ik bespreken op AFIS? Afhankelijk van welke onderwerpen er op dat moment besproken worden door de vele studentenvertegenwoordigers en vrijwilligers van studentenverenigingen, heeft elke AFIS een andere focus. Met AFIS willen we een beter overzicht krijgen van de internationale studentensfeer in Leuven en Brussel. Natuurlijk ben je altijd welkom om je eigen onderwerpen toe te voegen aan onze bijeenkomst.

Waarom zou ik komen? Kom genieten van de gezellige sfeer met vrienden, wissel ideeën uit met andere internationale studenten en je studentenvertegenwoordigers, en krijg ook nog eens een klein bedankje!

Als we jouw stem horen, kunnen we jou als internationale student het beste vertegenwoordigen en pleiten we voor jouw ideeën om het beste uit je periode aan KU Leuven te halen.

Geïnteresseerd in AFIS? Onze volgende AFIS in Brussel zal plaatsvinden op 24 april 2024 in de Kleine Aula van het Hermesgebouw tussen 12u00 en 15u00. De volgende editie in Leuven vindt plaats op 5 mei 2024 in Pangaea KU Leuven.

Heb je vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder. Neem contact op met internationaal@stura.be als je nog vragen hebt.

FAQ

Alle internationale studenten worden uitgenodigd om hun mening te geven. Als je een Vlaamse student bent, vragen we je vriendelijk om voor je bezorgdheid de studentenvertegenwoordigers van je faculteit of de respectievelijke mandatarissen van Stura te raadplegen.

We stellen je mening net zo op prijs als in andere gevallen. Het is erg belangrijk dat je ook je mening geeft over aspecten die goed werken, zodat we een volledig overzicht krijgen van de sfeer bij alle internationale studenten. Daarnaast kun je een leuke avond doorbrengen met je vrienden, nieuwe mensen leren kennen en je studentenvertegenwoordigers leren kennen. Bovendien kun je een bedankje krijgen.

AFIS vindt maximaal twee keer per academiejaar plaats. Onze volgende AFIS in Brussel zal plaatsvinden op 24 april 2024 in de Kleine Aula van het Hermesgebouw tussen 12u00 en 15u00. De volgende editie in Leuven vindt plaats op 5 mei 2024 in Pangaea KU Leuven.

Dit jaar zal AFIS doorgaan op campus Leuven en campus Brussel. 

Bij AFIS kunnen we je zorgen in alle vertrouwelijkheid bespreken. We zorgen voor een speciale ruimte waar je je onderwerpen kunt bespreken met een van onze studentenvertegenwoordigers. Laat het ons tijdens het evenement weten als je een gevoelig onderwerp met ons wilt bespreken. Indien nodig kunnen we je doorverwijzen naar de juiste instanties.

Aarzel niet om contact op te nemen! Je kunt contact opnemen met internationaal@stura.be.
We helpen je graag verder.