Studentenraad KU Leuven

Studentenraad

Stura?

De Studentenraad KU Leuven, kortweg ‘stura’, is de officiële studentenraad van de KU Leuven. Stura ontstond in 2013 na de integratie van de academische hogeschoolrichtingen en de uitbreiding van de KU Leuven over heel Vlaanderen.

Stura vertegenwoordigt alle studenten die studeren op één van de veertien campussen van de KU Leuven. Niet enkel in Leuven, maar ook in Brussel, Antwerpen, Geel, Gent, Sint-Katelijne-Waver, Aalst, Kortrijk, Brugge en Diepenbeek. We vormen de spreekbuis van de studenten op gebied van onderwijs, diversiteit, ICT, internationalisering en duurzaamheid.

Op deze manier ijveren we ervoor dat alle studenten in een aangename omgeving van democratisch en kwaliteitsvol onderwijs kunnen genieten. Onze mandatarissen scharen zich achter dossiers zoals de herindeling van het academiejaar, de ijkingstoets, docentenevaluaties en vele andere. Via de studentenvertegenwoordigers van de faculteiten verzamelen we de mening van alle studenten en werken op basis hiervan samen met de KU Leuven om ons onderwijs te optimaliseren.

Mandaten

Hieronder geven we graag een overzicht van de mandaten bij de Studentenraad KU Leuven. Bij elk mandaat hoort ook een mandaatprofiel waar je meer informatie vindt over wat het mandaat precies inhoudt, hoeveel tijd het kost, etc. Klik op het mandaat om deze te bekijken. Heb je toch nog vragen, stel ze gerust via het contactformulier!