Studentenraad KU Leuven

Prijzen

Plan POC is vertrokken! Zet je nu het hele jaar in en neem tijdens de Nacht van de POC je welverdiende prijs in ontvangst!

Categoriën

Alle (P)OC’s hebben als basis hetzelfde doel: het organiseren van de opleiding(en). Desondanks kan iedere (P)OC zelf invulling geven aan hoe zij met deze basisopdracht bezig is. Je kan immers op verschillende manieren werken aan de vormgeving van het onderwijs. Als jij ervan overtuigd bent dat dit het geval is bij jouw (P)OC, laat het ons dan zeker weten en misschien zit jij inderdaad in de meest veelzijdige POC van onze universiteit.

Deze categorie is specifiek bedoeld voor de programmadirecteurs. Denk jij dat jouw programmadirecteur een spreekwoordelijke camelion is? Is jouw programmadirecteur niet alleen een goede voorzitter van de POC, maar ook een uitstekende docent en onderzoeker? Voelt jouw programmadirecteur zich zowel thuis achter een bureau als op de recepties? Dan is jouw programmadirecteur waarschijnlijk wel de ideale kandidaat om deze prijs te winnen.

Omdat de Educatieve Master dit jaar voor de eerste keer wordt georganiseerd, willen we aan deze opleidingen extra aandacht geven. Om deze nieuwigheid in de juiste richting te duwen is consistentie, flexibiliteit en out-of-the-box-denken heel belangrijk. De Studentenraad kijkt dan ook uit naar de verschillende kandidaturen om deze prijs te winnen!

Binnen de KU Leuven spelen de verschillende campussen een heel belangrijke rol. Met deze prijs willen we de aandacht vestigen op al onze niet-Leuvense campussen. Vind jij dat jouw OC de beste is van alle campussen om welke reden dan ook? Laat het ons zeker weten en maak kans om deze prijs in de wacht te slepen.

Niet alleen het vergaderen is belangrijk, want als studentenvertegenwoordiger ben je in de eerste plaats immers vertegenwoordiger van de studenten. Het is dan ook belangrijk dat je op een heldere manier kan communiceren naar de studenten. Informeer je hen over genomen beslissingen en organiseer je voldoende open onderwijsvergaderingen (OOV) om te luisteren naar de meningen van je medestudenten? Als jij denkt dat je samen met je collega-POC’ers inderdaad voldoende voor en na de POC terugkoppelt naar de studenten, dan heb je het ideale profiel om deze prijs te winnen.

Een groep studentenvertegenwoordigers binnen een POC staat het sterkst wanneer ze een goede band hebben met elkaar. Vandaar dat teamspirit een heel belangrijk onderdeel is van een goede POC-werking. Niets is bovendien zo leuk als een constructieve teambuildingsactiviteit. Heb jij samen met de andere studentenvertegenwoordigers binnen je POC een onvergetelijke activiteit gedaan? Laat ons dat dan zeker weten en misschien worden jullie als team wel een prijs rijker tijdens de Nacht van de POC.

Voor deze prijs zijn wij vanuit Stura op zoek naar een (P)OC die niet alleen goed beleid voert maar zichzelf en de richting waarvoor ze verantwoordelijk is steeds weet te vernieuwen. Dit kan variëren van volledig ‘papierloos’ werken tot het consistent aanbieden van online tools. Laat het ons zeker weten en misschien worden de spotlights wel op jouw team gericht tijdens de Nacht van de POC.

Leuven is also home to many international students. It goes without saying that they should also have a say in the quality of their education. To what extent are the international students involved in your POC? Do they have an active say, or are their opinions, in whatever way, strongly taken into account in the debates? If you are convinced that this is indeed the case, please let us know and maybe your POC is the best at involving international students!

Hoe kan jij meedoen?

Overtuigd dat jullie een van deze prijzen in de wacht kunnen slepen? 

Stuur dan zeker je kandidatuur in naar het volgende e-mailadres: planpoc@stura.be voor woensdag 18 maart 2020 om 23u59. Om de jury een goede beslissing te laten nemen, vragen wij om een klein dossiertje samen te stellen. Hierin zouden wij graag de namen van de deelnemers vinden en wat “bewijsmateriaal” dat jullie bijvoorbeeld inderdaad naar een pretpark zijn gegaan in het kader van een teambuilding. Dit kunnen foto’s zijn, een filmpje of iets anders. Laat het einde van je verbeelding je grens zijn! Stuur vervolgens ons dat “dossiertje” op via e-mail of geef het ons fysiek af en wij brengen het voor de jury. Wij kijken alvast uit naar jullie inzendingen!