Studentenraad KU Leuven

Ondersteuning door Stura

Financieel en materieel

Om jullie POC een duwtje in de rug te geven bij het in de kijker zetten van jullie POC-werking of om prijzen in de wacht te slepen zoals ‘beste POC’ers teambuilding’ of ‘beste communicatie naar studenten’ zullen we jullie initiatieven in het kader van Plan POC financieel ondersteunen vanuit Stura. Dit kan gaan om een infosessie, een teambuildingsactiviteit, een receptie… Alles kan, alles mag! Enige voorwaarde? Er moet een link zijn met jullie POC-werking. Je kan een aanvraag indienen door een mailtje te sturen naar planpoc@stura.be. Deze moet een korte omschrijving bevatten van de activiteit of het initiatief en een begroting, zodat wij weten waar het geld concreet voor zal gebruikt worden. Daarna zullen wij de aanvraag verwerken en jullie laten weten in hoeverre we financieel mee kunnen ondersteunen. Organiseren jullie een infosessie en willen jullie graag glazen lenen? Willen jullie een receptie houden maar hebben jullie geen tafelrokken? Ook hiervoor kunnen jullie op Stura rekenen. Een overzicht van onze uitleendienst vind je op uitleendienst.stura.be. Om iets te reserveren selecteer je eerst een datum, dan je materiaal en nadien wordt er gevraagd om je aan te melden met je studentenaccount van de KU Leuven. Indien je problemen ervaart stuur je een mailtje naar planpoc@stura.be.

Vormingsessies

Stura biedt ook vormingen aan voor alle stuvers. Er zijn vormingen van verschillende niveaus, zowel voor de beginnende stuvers als voor de oude rotten. Het gaat om introductiesessies zoals bijvoorbeeld How to POC en Stura 101 maar ook om diep inhoudelijke sessies zoals bijvoorbeeld Financiering Hoger Onderwijs. Ze worden steeds zo interactief mogelijk gegeven, want droge materie is soms nogal saai (denk maar aan die ene prof die de Powerpoint afleest waardoor je gegarandeerd in slaap valt). Hieronder vind je een overzicht met alle vormingen die Stura aanbiedt:

How to POC?

Hierbij wordt eerst wat uitleg gegeven over wat een POC nu juist is, daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag tijdens de simulatie van een POC.

Stura 101

In deze sessie worden de basics van Stura uitgelegd: wat doet Stura nu precies, op welke manier, wie doet dat allemaal en wanneer? Hoe staat Stura in contact met de POC’s, FO’s etc.?

Dossiers

Dit kunnen verschillende sessies zijn: ofwel gaan we diep in op 1 bepaald dossier, ofwel wordt de algemene kennis over lopende dossiers bijgeschaafd, afhankelijk van jullie noden.

Uitwisselingssessies

Bij dit soort sessies gaan jullie zelf aan de slag. Het onderwerp kan heel variabel zijn: hoe ervaren jullie het stuver-zijn, hoe ziet jullie (P)OC of FO eruit, hoe pak je problemen aan,… Het belangrijkste is dus dat er tips and tricks aan elkaar worden meegegeven, hier komen vaak dingen naar boven die vanzelfsprekend lijken maar het niet altijd zijn. 

Cobra: vorming gespreksleiders

Voor de COBRA-gesprekken wordt er beroep gedaan op stuvers om de gesprekken te leiden, in de vorming worden vooral technieken aangeleerd over hoe je een gesprek kunt leiden en hoe je met verschillende personen kunt omgaan, wat er allemaal voorbereid moet worden, etc. 

Vormingen op maat

Er worden ook steeds nieuwe vormingen in elkaar gestoken door de stafmedewerker, op aanvraag wordt een sessie op maat gemaakt afhankelijk van de wensen en noden van de deelnemers.

Teambuilding

Op  aanvraag kan Stura ook ondersteuning bieden bij teambuildingsactiviteiten. Hiervoor mail je ook naar info@stura.be.